Kövesd a prófétát!

English: Follow the Prophet

First line: Adam was a prophet, first one that we know

Original language: English

Words: Duane E. Hiatt
Music: Duane E. Hiatt


Kövesd a prófétát!
, no. 58


1. Próféta volt Ádám, ő volt az első,Az Éden kertjében ártatlanul élt ő.Az Urat szolgálta engedelmesen,Őse lett a földön minden embernek.
[Chorus]Kövesd hát mindig a prófétákat,Kövesd hát őket, így el nem tévedsz!Kövesd hát mindig a prófétákat,Kövesd hát őket hűségesen!
2. Próféta volt Énók, csak jót tanított,Városának népe követte, mit mondott.Bűntelenül éltek, szívük tiszta volt,Így Atyánk a mennybe emelte Siont.
3. Próféta volt Noé, sokat prédikált;Bűnbánatra intett, de nem hallgattak rá.Szerették a bűnt, hát nem figyeltek rá,Mikor esni kezdett, túl késő volt már.
4. Ábrahám próféta utódra vágyott,Isten meghallgatta, elküldte Izsákot;Izsák fia Jákób, vagyis IzráelTizenkét fiából, tizenkét törzs lett.
5. Próféta volt Mózes, ki elküldetett,Hogy bevigye népét Kánaán földjére.De Izráel népe csak panaszkodott,Ezért negyven évig járták a vadont.
6. Sámuel prófétát már fiatalonAnyja arra szánta, Istennek szolgáljon.Éjjel a templomban hallotta nevét,Így felelt az Úrnak: „Ímhol vagyok én.”
7. Próféta volt Jónás, el nem futhatott,Megtette hát mindazt, amit Isten mondott.A cethal gyomrában ő megtanulta,Nem vall szégyent az, ki bízik az Úrban.
8. Dániel azt mondta, bűnt el nem követ,Bevetették hát az oroszlánverembe.Látta a király, hogy sértetlen maradt,Angyalok fékezték meg a vadakat.
9. Sokan tévelyegnek a világban ma,Rájössz, ha meghallod, miket mondanak.De mindig tudhatjuk, mi a jó irány,Ha megszívleljük a próféták szavát.

Kövesd a prófétát!

, no. 58