Bright and Glorious Is the Sky

Author: N. F. S. Grundtvig
Composer: J. G. Meidell


Languages (2)

This song text has been indexed at SingPraises.net in the following languages:Statistics

Most common tunes for “Bright and Glorious Is the Sky”

This chart shows the tunes that are paired with this text most frequently, in hymnbooks and other collections published by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. If the text appears with the same tune in multiple editions or translations of the same hymnbook, it is only counted once.


Appearances of “Bright and Glorious Is the Sky” over time

This timeline shows which tunes have been used with this text over time, in hymnbooks and other collections published by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints.


Representative lyrics

Danish (Original Language)

1. Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå, hvor de gyldne stjerne blinke, hvor de smile, hvor de vinke os fra jorden op til sig, os fra jorden op til sig.

2. Det var midt i julenat, hver en stjerne glimted mat, men med ét der blev at skue én så klar på himlens bue, som en lille stjernesol, som en lille stjernesol.

3. Når den stjerne, lys og blid, sig lod se ved midnatstid, var det sagn fra gamle dage; at en konge uden mage skulle fødes på vor jord, skulle fødes på vor jord.

4. Vise mænd fra Østerland drog i verden ud på stand, for den konge at oplede, for den konge at tilbede, som var født i samme stund, som var født i samme stund.

5. De ham fandt i Davids hjem, de ham fandt i Betlehem uden spir og kongetrone, der kun sad en fattig kone vugged barnet i sit skød, vugged barnet i sit skød.

6. Stjernen ledte vise mænd til vor Herre Kristus hen; vi har og en ledestjerne, og når vi den følger gerne, kommer vi til Jesus Krist, kommer vi til Jesus Krist.

7. Denne stjerne lys og mild, som kan aldrig lede vild, er hans guddomsord det klare, som han os lod åbenbare til at lyse for vor fod, til at lyse for vor fod.