Sot, Kur Ndrin Dielli

English: Today, While the Sun Shines

First line: To-day while the sun shines / Today, while the sun shines, work with a will; Today / Today, while the sun shines, work with a will / Today, while the sun shines / To-day, while the sun shines, work with a will

Original language: English

Words: Luella Clark
Music: Evan Stephens


Sot, Kur Ndrin Dielli
, 145


1. Sot, kur ndrin dielli, me d’shir’ puno;– Sot gjith’ detyrat me durim plot’so.Sot, kur zogjt’ këndojn’, mos ki shqet’sim;Jetën dhurat’ quaj, botën të mir’.
[Chorus]Sot, pra sot, me d’shir’ puno;Sot, pra sot, detyrat plot’so.Sot, pra sot, bëj sa t’mundesh;Sot të punosh që nesër gati të jesh.
2. Sot kërko më t’vlefshmen se arin,Paqen dhe g’zimin që gjenden në bashkim.Sot kërko perla që n’zemër ndrijn’;Këtu kur punojm’, zgjidh ç’ësht’ më e mir’.
3. Sot kërko mir’sin’ dhe t’vërtetën,Si hir për rinin’ dhe kuror’ për jetën.Sot, kur zemra rreh, i vërtet’ ji,I patundur gjersa fundi të vij’.

X:229 Q:3/8=100 M:6/8 L:1/8 K:G D | D3 G2 A | B3 G3 | (E2 ^D) E2 F | E3- E2 yy

Sot, Kur Ndrin Dielli

, 145