Engjëjt Ja në Këng’ Ngritur

English: Hark! The Herald Angels Sing

First line: Eis dos anjos a harmonia / Hark! the herald angels sing Glory to the newborn / Hark! the herald angels sing, Glory / Hark! the herald angels sing / Hark! the herald angels sing, “Glory to the newborn King!”

Original language: English

Words: Charles Wesley
Music: Felix Mendelssohn


Engjëjt Ja në Këng’ Ngritur
, 129


1. Engjëjt ja në këng’ ngriturLavdi Mbretit të lindur!Paqe n’tok’ dhe shum’ mëshir’,Ka pajtim me Perëndin’!Gjith’ ju kombe ngrihuni;Me qiejt të bashkoheni;Me engjëjt sot të shpallniN’Bethlehem u lind Krishti!
[Chorus]Engjëjt ja në këng’ ngriturLavdi Mbretit të lindur!
2. Princit të Paqes lavdi!Birit të Drejt’sis’ lavdi!Drit’ dhe jet’ na sjell Ai,Me shërim në krah’t e Tij.Lavdin’ e Tij but’ po shtron,Që njeri vdekje t’mos shoh’;Lindur që t’ngrej’ t’tokës bij,Për t’i lindur përsëri.

X:209 Q:1/4=112 M:4/4 L:1/4 K:F C F F3/2 E/ | F A (A G) | c c c3/2 B/ | A G A2 | yy

Engjëjt Ja në Këng’ Ngritur

, 129