Sioni n’Bukuri Le t’Ngrihet

English: Let Zion in Her Beauty Rise

First line: Let Zion in her beauty rise / Arise, oh Zion / Let Zion in her beauty rise; Her light begins to shine

Original language: English

Words: John Adam Granade; Edward Partridge
Music: Gesangbuch der Herzogl, Wirtembergischen Katholischen Hofkapelle, 1784


Sioni n’Bukuri Le t’Ngrihet
, 25


1. Sioni n’bukuri le t’ngrihet;Po shkëlqen drit’ e tij.Shpejt mbret’ i tij do të hap’ qiejtPlot madh’shti dhe hyjni.Ungjilli që n’tok’ shpërndahet,Një popull t’përgatis’,Me Zotin, njer’z’t e EnokutN’q’ell t’takohet ngadh’njy’s.
2. Ju lajm’tar’, i bini boris’Te m’i larg’ti kufi.Nga poli n’pol kombeve t’gjith’,Lajmin u shpërndani,Se Jezusi nga lart në ret’,Me t’engjëjve ushtri,T’shpëtoj’ shenjtorët do shfaqet,Të mposht’ armiqt e Tij.
3. E lavdishmja prehje do nis’,Q’profe tët parathan’,Kur shenjtor’t mbret’rojn’ me KrishtinDhe me Të t’jetojn’ pran’,Një mij’ vjet, o dit’ plot lavdi!Zot m’përgatit zemrën,T’qëndroj me Ty n’mal t’Sionit,Kurr’ t’mos largohem më.

X:41 Q:1/4=108 M:4/4 L:1/4 K:Bb F | B A/G/ F B | D E F F | G/A/ B c c | d3 yy

Sioni n’Bukuri Le t’Ngrihet

, 25