Gjith’ Lavdia dhe Nderi

English: All Glory, Laud, and Honor

First line: All glory, laud, and honor / All glory, laud, and honor to thee, Redeemer, King

Original language: Latin
Original title: Glor­ia, laus, et hon­or

Words: Theodulph of Orleans
Music: Melchior Teschner


Gjith’ Lavdia dhe Nderi
, 37


1. Gjith’ lavdia dhe nderiPër Ty, Shëlbues, Mbret,Që nga buzët e f’mijveHosana t’i thuret.Je Mbret i Izraelit,Biri i Davidit,Që vjen n’emër të Zotit,Mbretit, t’Bekuarit.
2. Engjëjt e qiellit nga lartLavdërim të thurin,Gjith’ njer’zit dhe krijesatPërgjigje u japin.Populli i hebrenjveMe palma të priti.Dashuri, këng’ lavdieTy të dhurojm’ tani.
3. Ty, para vuajtjes Tënde,T’thurën këng’ plot lavdi;Ty, tani t’ekzaltuar,Të këndojm’ melodi.Lavd’rimet i pranove;Pranona dashurin’;Ti që në mir’si gëzon,Ti, Mbret i mir’, plot hir.

X:69 Q:1/4=112 M:4/4 L:1/4 K:C C | G G A B | c2 c e | d c c B | c3 yy

Gjith’ Lavdia dhe Nderi

, 37